Afvallen door een voedingsdeskundige

Voedingsschema

Een voedingsschema kán je helpen om (in korte tijd) succesvol af te vallen en je gewicht blijvend te beheersen. Wel met de nadruk op kan. Een succesvol voedingsschema werkt namelijk alleen als het schema helemaal persoonlijk op jou is aangepast. Ik (Maria) help je vanuit mijn gewichtsconsulente praktijk in Doetinchem (Gelderland) succesvol afvallen met behulp van een op maat gemaakt voedingsschema.

Voedingsschema op maat

Voedingsschema’s kun je tegenwoordig vaak gewoon downloaden via het internet. Wie dit ooit wel eens heeft gedaan of met een ander algemeen voedingsschema aan de slag is gegaan om af te vallen, weet dat deze voedingsplannen niet werken. De reden daarachter is simpel. Jij bent namelijk anders dan alle andere mensen. Je lichaam werkt anders. Voeding heeft een andere werking op je lichaam. En jouw persoonlijke situatie verschilt van de rest. Een voedingsschema kán dan weliswaar (voor korte tijd) werken, maar op de langere duur werkt een algemeen dieetplan maar zelden.

Een voedingsschema om mee af te vallen wat persoonlijk op jou is afgestemd is dé oplossing om de overtollige kilo’s er af te werken én er af te houden. Als gediplomeerd en gecertificeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente weet ik dat jouw lichaam anders werkt dan de lichamen van mijn overige cliënten. Daarom maken we samen altijd een voedingsschema wat helemaal bij je past. Mét maaltijdvervangers of juist zonder als je dat liever wilt. Ik leer je dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn en bovendien ook nog eens lekker kan zijn. De twee gaan prima hand in hand samen, mits je een goed voedingsschema hebt opgesteld natuurlijk. Vanuit mijn praktijk in de Achterhoek help ik je er graag bij!

Dieet op maat

Voedingsschema’s bij Gezond & JIJ

Wanneer ik een voedingsschema voor je opstel doen we dit altijd samen. We stemmen het plan volledig op jou, je levensstijl en je persoonlijke voorkeuren en wensen af. Wil je bijvoorbeeld (veel) afvallen of wil je juist je huidige gewicht constant houden? Vragen die van invloed zijn op het schema wat ik voor je opstel en samen met jou ga ik graag op zoek naar de antwoorden. Zodat we een schema weten op te stellen wat goed vol te houden is en als ‘vanzelf’ resulteert in een gezondere levensstijl. Want dat is uiteindelijk toch wel mijn doel: niet dat je begint met een gedegen voedingsplan, maar dat het voedingsschema er voor zorgt dat je je streefgewicht bereikt én vast weet te houden.

Mindset is daarbij erg belangrijk en mijn coaching is dan ook vooral gericht op het verkrijgen (en behouden) van motivatie en zelfvertrouwen. Zodat je – juist op de moeilijke momenten – niet terugvalt in oude gewoontes, maar je gezonde levensstijl je eigen hebt gemaakt.

Wacht daarom niet langer en neem vandaag nog contact met me op. Ik ga graag samen met je aan de slag om een voedingsschema op te stellen wat helemaal bij jou past. Zodat je voorgoed vaarwel zegt tegen de overtollige kilo’s en de strijd tegen afvallen. Bezoek me in mijn praktijk in Doetinchem (Gelderland) of neem via het online formulier contact met me op!

Vasthouden aan het schema

In Nederland heeft ongeveer 50% van alle mensen van 18 jaar en ouder last van overgewicht. 14,2% heeft zelfs te maken met ernstig overgewicht. Obesitas dus. Natuurlijk weet het merendeel wel dat hun overtollige kilo’s niet al te gezond zijn en dat ze het roer om moeten draaien. Dit denken en dit doen zijn 2 hele verschillende dingen.

Misschien herken je het zelf ook wel. Heb je al verschillende diëten geprobeerd, maar heeft het tot op heden nog nooit het gewenste resultaat opgeleverd. Heb je te maken gekregen met het bekende JoJo-effect of heb je überhaupt het voedingsschema van het dieet nooit af weten te maken, omdat het gezonde eten je na verloop van tijd de neus uit kwam.

Het is de grootste valkuil van mensen die willen afvallen met behulp van een algemeen dieet of een algemeen voedingsschema. Deze werken soms helemaal niet en in andere gevallen vliegen de kilo’s er weer net zo hard aan zodra je stopt met het dieet.

.