Gezonde voeding van een voedingsdeskundige

Voedingsdeskundige

Een voedingsdeskundige kan je helpen je ideale gewicht te bereiken. Voeding is immers één van de hoofdonderwerpen als het om afvallen en diëten gaat. Door je voeding volledig op jou af te stemmen val je gemakkelijker af, is het dieet langer vol te houden en ontwikkel je als ‘vanzelf’ een gezondere levensstijl. Vanuit mijn praktijk in Doetinchem (Achterhoek – Gelderland) help ik (Maria) jou bij gewichtsbeheersing en je ideale gewicht te behalen (én te behouden) dankzij een op jou afgestemd voedingsadvies.

Het verschil tussen een voedingsdeskundige en een gewichtsconsulent

De termen voedingsdeskundige en gewichtsconsulent gaan hand in hand. Wie wilt afvallen zal op de voeding moeten letten en een gewichtsconsulente zal dan ook aansturen op het nuttigen van gezonde voeding. Een voedingsdeskundige of een voedingsconsulent is echter niet zo zeer iemand die je helpt je gewicht op peil te houden, maar wel iemand die alles weet over voeding en de werking van een menselijk lichaam.

Het is de grootste valkuil voor mensen die willen afvallen en besluiten een dieet te gaan volgen. De algemene en populaire diëten zijn namelijk zoals het woord al aangeeft ‘algemeen’. Jij bent jij. Jouw lichaam is anders dan het mijne. Voeding kan dan een hele andere uitwerking hebben op ons beiden, al eten we precies hetzelfde.

Als gediplomeerd en gecertificeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente geef ik je voedingsadvies en ga ik samen met jou aan de slag om je streefgewicht te behalen, maar vooral te behouden.

Persoonlijk voedingsadvies

Om succesvol en effectief af te vallen zal je dus een dieet moeten volgen wat volledig op jou is afgestemd. De algemene diëten helpen je hier dus niet bij. Ja, met sommige diëten kun je (in korte tijd) veel afvallen, maar vaak krijg je dan ook te maken met het welbekende JoJo-effect. Zodra je zonder begeleiding van een voedingsdeskundige stopt met het dieet, vliegen de weggewerkte kilo’s er weer net zo hard aan. Of het dieet is niet langdurig vol te houden waardoor je al opgeeft voordat je überhaupt je streefgewicht hebt bereikt.

Zonde en niet nodig. Voeding – en dan vooral de juiste en uitgebalanceerde voeding- kan een dieet zoveel makkelijker maken. Het is veel makkelijker vol te houden als je resultaat ziet én weet dat het resultaat blijvende is. En als je dan ook nog eens ‘gewoon’ lekker kunt eten is de kans dat je succesvol en effectief gaat afvallen vele malen groter.

Samen met jou kijk ik graag naar het ideale voedingsschema voor jou. Ik stem als voedingsdeskundige mijn voedingsadvies helemaal alleen op jou af. Dit kan mét maaltijdvervangers en shakes, maar ook zonder als je dat liever wilt. Je zal dan zoal te maken krijgen met pap, smoothies en soep.

Dieet op maat

Afvallen en gezond eten met Gezond & JIJ