Hoe ging het?

Marloes is vele kilo’s kwijt. Nu blijft ze ook heel goed op haar streefgewicht. De knop is om, haar leefstijl is totaal veranderd.

Hoe heeft ze het hele proces ervaren?

Bekijk het filmpje maar eens!

Het afslankverhaal van Marloes

Cambridge Weight Plan voor en na foto

Na mijn pubertijd ben ik altijd stevig/dik geweest. Dit kwam vooral door een zeer slecht eetpatroon en hele weekenden stappen en de nodige alcoholische versnaperingen.
In 2012 besloot ik dat ik dit niet meer wilde.Ik heb me toen ingeschreven bij de sportschool en ben op mijn voeding gaan letten.
Ik ben toen rond de 23 kg afgevallen. Echter door een ongeval op mijn werk blesseerde ik mijn rug waardoor ik niet meer kon sporten. Ik kon niet veel behalve liggen en lopen. Op de momenten dat ik moest liggen sloeg de verveling toe en ik ging eten. Veel eten.
Ik was in 2015 gewoon weer terug bij af en was weer veel te zwaar.
Ook kreeg ik weer de nodige negatieve reacties van anderen. De rare blikken kwamen weer en ik merkte dat ik me vooral weer erg geneerde voor alles en me kapot ergerde hoe ik eruit zag.

Ik hield niet meer van mezelf en zorgde niet meer goed voor mezelf.
In augustus 2015 kreeg ik steeds meer lichamelijke klachten. Bloeddruk veel te hoog, maar ook last van brandend maagzuur.
Ook voelde ik me zo diep ongelukkig met mijn gewicht en ik wist dat ik hier gewoon wat aan moest doen. Dit kon echt niet zo doorgaan en de enige manier dat ik dit kon stopzetten was om er wat aan te gaan doen.
Na diverse verhalen en resultaten van anderen uit mijn woonplaats, die het Cambridge Weight Plan hebben gevolgd besloot ik me om via de internetsite eens te gaan verdiepen in het dieet.
Na diverse succesverhalen te hebben gelezen, heb ik het gewoon gedaan. Ik heb de afspraak gepland. Niet denken, maar gewoon doen dacht ik maar!
Uiteindelijk bleek Maria haar praktijk te hebben in Doetinchem en dit was voor mij goed te combineren omdat het op de route van mijn werk lag.
De 1e afspraak vond ik spannend omdat ik ook niet precies wist wat ik woog.
Jeetje en ik schrok me echt helemaal kapot!! 132kg! BMI van….. en vetpercentage van ……..
Maria motiveerde me meteen om te gaan beginnen met het 500 dieet en het voelde meteen goed.
De 1e week was wel een beetje lastig, maar op zich goed te doen. De eerste paar dagen had ik wat meer trek, maar door veel water te drinken was deze trek ook snel te stillen.
Ik vond de meesten smaken van de shakes lekker en ze gaven me een vol gevoel. Na een paar dagen merkte ik dat ik fitter werd en in een soort van ritme kwam.
Het ging me goed af. Ik wist precies wat ik wel en niet mocht. Hield me er netjes aan en heb geen enkele keer gezondigd met eten en dit beloonde zich echt op de weegschaal. Iedere week vlogen de kilo’s eraf en ik werd alleen maar meer gestimuleerd om door te gaan. Ook de reacties van mensen in mijn omgeving waren super positief en menigeen moedige me aan om zo door te gaan. Dit stimuleerde me ook echt super.
Waar ik wel een beetje tegenop zag was om te gaan koken op mijn werk en dus weer veel in aanraking te komen met eten.
In het begin moest ik echt bewust oppassen dat ik bijvoorbeeld niet onbewust mijn vingers zou aflikken of even iets ging proeven. Maar dat ging me heel goed af.
Ik kookte voor de cliënten en ik had gewoon mijn eigen eten.
Ik heb iedereen in mijn omgeving geïnformeerd wat ik ging doen. Ik kreeg echt van iedereen hele positieve reacties!
Nu 8/9 maanden later start ik zo met de afbouwfase. Wel spannend, maar ik weet zeker dat dit goed gaat komen door de begeleiding van Maria. Iedere week kwam ik langs bij Maria. Iedere keer was ze zo enthousiast over mijn resultaten. Ze gaf me heel veel tips en adviezen en we hebben ook de nodige leuke gesprekken gehad.
In de loop de jaren had ik een muurtje om me heen gebouwd. Een muurtje vol schaamte, ongelukkig zijn, onzekerheid en gene.
Het constant moeten afvragen in openbare gelegenheden “ooh pas ik wel in die stoel of wat zullen die mensen wel niet van me denken”.
In de maanden tijdens het dieet is het muurtje langzaam weer gesloopt en ben ik de Marloes weer geworden die ik vroeger was en die ik weer heel graag wil zijn. De vrolijke sping-in-het-veld die ontzettend geniet van het leven. Ik vind het nu heerlijk om naar de schoonheidsspecialiste te gaan, m’n nagels te laten doen en weer aandacht te hebben en te geven aan mijn uiterlijk.
Ik heb er wel een nieuwe verslaving bij gekregen. Shoppen! Heerlijk! Ik kan de kleren nu aan die ik leuk vind en die bij mijn leeftijd passen.
Ik hoor van zoveel mensen in mijn omgeving dat ik weer straal en er gelukkig uitziet.
Cambridge weight Plan is mijn beste besluit ooit.
Ik houd weer van mijzelf!

Het afslankverhaal van Lieke

Cambridge Dieet Lieke voor en naNadat ik 5 jaar geleden was gaan samenwonen met mijn vriend was ik aardig wat kilo’s aangekomen. Je kent het wel, er gaat een wereld voor je open op de chips, koek en snoep afdeling en er is geen moeder meer die je op je vingers tikt…..Toen ik klaar was met school was ik ook helemaal klaar met mijn gewicht op de weegschaal. Ik voelde me erg onzeker in het dagelijkse leven en mijn gewicht was een ware stress factor. Ik had al heel wat dieet pogingen gedaan. Sporten, gezonder eten, naar een diëtist.

Maar ik ben nou eenmaal een grote snoepkont en had een heel verkeerd idee over mijn eetstijl. Tijd voor een andere manier.

Een collega van mij was inmiddels al een tijd bezig met het Cambridge dieet en toen ik haar weer zag viel mijn mond letterlijk en figuurlijk open. Ik had me nog nooit in zulke dieeten verdiept maar ik wist het zeker, ik zou dit dieet ook gaan doen en eindelijk slank worden!

Dus ik heb gelijk een afspraak gemaakt en ben de dag erna nog begonnen. Het was zeker niet makkelijk maar met de juiste instelling en de onvoorwaardelijke steun van mijn consulente, vrienden en familie heb ik me erdoorheen geslagen. En het resultaat mag er zijn. Er is heeeeel veel vanaf!!!

Juist door dit dieet te doen ben ik me heel bewust geworden van eten en bewegen. Ook heb ik heel wat meer zelfvertrouwen gekregen en ben ik niet alleen van uiterlijk veranderd maar ook van innerlijk. En ook alle lichamelijke klachten zijn verdwenen als sneeuw voor de zon. Ik zit weer lekker in mijn vel en ga nu liever een heel eind met de hond wandelen dan dat ik thuis op de bank tv ga zitten kijken. Kan niet staat niet meer in mijn persoonlijke woordenboek!

 

Het afslankverhaal van Marjan

Cambridge Weight Plan Marjan voor en naOp een gegeven moment had ik de knoop doorgehakt en een afspraak gemaakt bij Maria en het Cambridge dieet. Ik had al eens eerder met succes het Sonja Bakker dieet gedaan, maar door zowel persoonlijke als medische redenen had ik de kilo’s er zo weer aanzitten.

Door een buddy van de site valtaf.nl kwam ik op het Cambridge dieet en dus bij Maria. Maria stelde mij gelijk op mijn gemak en sprak met de woorden “naast de Cambridge producten, water en thee mag je niks”. Duidelijke taal dus.

Op 16 mei nam ik zenuwachtig de eerste shake, wat als ik het niet lekker vond?

Ik begon met de veilige smaak banaan, en wat een opluchting ik vond hem heerlijk, het leek wel luchtig toetje van de supermarkt qua smaak. Nu aan het einde is vooral de cappuccino erg favoriet, ik zal die nog gaan missen.

De eerste week verloor ik 3,7 kilo en Maria was trots en dat is de kracht achter dit dieet : de consulente!
Zijn of haar complimenten zorgen ervoor dat je zelf ook trots bent op wat je aan het doen bent.

Elke week ging ik naar Maria, het werd echt een wekelijks uitje. Eerst wegen, elke week was er gemiddeld 1,5 kilo af.
Dan de producten uitzoeken en daarna meestal nog even kletsen onder het genot van een glaasje orange of summer berry.
Ik ga de wekelijkse bezoekjes aan Maria straks nog missen.

Ik las op het forum van Cambridge een manier om van een shake een muffin te maken. Toen ik dit aan Maria vertelde dacht ik even dat ze dit niet ging overleven, ze dacht dat ik met suiker en alles in de weer was geweest! Ik kon haar gerust stellen, ik had er niks aan toegevoegd, en hij was ook niet te eten.

Heb ik tips voor mensen die Cambridge overwegen? Ja, mijn belangrijkste tip is : ga op de site het forum lezen, ik heb dat zelf 2 dagen gedaan en toen de knoop door gehakt. Zorg dat je je prettig voelt bij je consulente, ik kan Maria zeker aan raden het is een lieve vrouw en het voelt als een vriendschap als ik bij haar ben.

Ik ben nu 26 kilo kwijt en bijna klaar met afbouwen. Van maat 48 naar maat 42!
Ik ben heel anders naar eten gaan kijken en eet nu veel gezonder. Ik eet nog vaak uit het boekje van de eetweek en op het forum van Cambridge staan ook lekkere recepten van mede Cambridge’ers.

Ik hoop nooit meer bij Maria te komen voor Cambridge. Als ik Maria weer zie hoop ik dat dat gezellig ergens in de stad is en we op een terras onder het genot van een drankje kunnen bijkletsen.

Ik wil Maria bedanken voor al haar steun, tips en vriendschap, het heeft mijn leven veranderd.

Het afslankverhaal van Monique

Cambridge dieet Monique voorCambridge dieet Monique naAl jaren in gedachte te weten, ik wil en ik moet afvallen! Steeds heb ik de stap ervoor niet te kunnen zetten en de verleidingen niet kunnen weerstaan. Ik heb uiteindelijk toch de stap voor het afvalproces gezet. Dit doordat een vriendin met het Cambridge Weight Plan begon. Zij was zo positief dat ik dacht laat ik ook eens beginnen. Zo gezegd zo gedaan. Niet nadenken maar doen!

Op vrijdag Maria gebeld, ik kon op maandag komen. Op dinsdag ben ik gelijk begonnen. Het ging als een speer. Voor mij  was het ook een middel om mijn focus te kunnen verleggen van alle  niet te overziene sores waar ik in zat.

Cambridge heeft me zeker geholpen bewuster te eten zoals in de eetweek. Ook is mijn smaak hierdoor veranderd. Het grappige is dat ik nu ineens champignons lust! En eten zonder zout! Ik had het voor die tijd nooit kunnen vermoeden dat ik het zelfs lekker zou vinden. Zelfs mijn koffie met gekookte melk wat me heilig was, ik drink nu gewoon zwart. Hoe bijzonder!

Het volhouden met Cambridge is me enorm meegevallen en heeft zelfs ook niet geleid tot een hongergevoel.
Mede denk ik ook door het vele water drinken, dit draagt hier zeker aan bij.

De bezoekjes bij mijn consulente Maria zijn altijd prettig. We hebben een leuk gesprek en daarnaast geeft ze steeds weer een positieve stimulans. Bij mijn laatste periode gaf ze me de boost om toch weer door te gaan.

Cambridge Weight Plan heeft mijn leven veranderd. Van veel mensen krijg ik complimenten. Dat ik een hele metamorfose ben ondergaan. Sommigen herkennen me niet eens of herkennen me aan de hond!

Voor mij geldt: “Slagen is het besluit van doorzetten en geeft als resultaat tevredenheid”