Maria Commijs als uw gewichtsconsulent(e)

Gewichtsconsulent

Een gewichtsconsulent geeft je – zoals het woord al aangeeft – advies over je gewicht en gewichtsbeheersing. Als gediplomeerd en gecertificeerd gewichtsconsulente doe ik (Maria) vanuit mijn eigen praktijk in Doetinchem (Gelderland) echter meer dan dat. Ik help je als gewichtsconsulent niet alleen met advies over voeding en gewichtsbeheersing, maar ga actief met je aan de slag en reik je handvatten aan waardoor je je zelfverzekerder en gemotiveerder gaat voelen!

Gericht advies over gewicht en gewichtsbeheersing

Meer energie

Juiste balans in dieet en beweging

Wie wilt afvallen en besluit een dieet te gaan volgen weet ook wel dat voeding en beweging hand in hand gaan. Wanneer beide zaken in balans zijn zal je makkelijker en sneller afvallen en is het ook eenvoudiger om deze gezondere levensstijl vol te houden. Een gewichtsconsulente zorgt er voor dat de balans in orde is en past bij jou.

Jij bent immers jij. Jouw lichaam werkt anders dan die van een ander. Misschien heb je dus net even andere voeding nodig of zijn er specifieke oefeningen die je kunt doen die goed aansluiten bij jouw lichaam en de wijze waarop het werkt. Vanuit mijn praktijk in de Achterhoek ga ik graag samen met jou aan de slag om dé perfecte balans te vinden, zodat je gemakkelijker de overtollige kilo’s weet kwijt te raken en als ‘vanzelf’ een gezondere levensstijl zal ontwikkelen die je – ook na mijn coaching – goed weet vast te houden.

Wat doet een gewichtsconsulent precies?

In Nederland heeft ongeveer 50% van de bevolking boven de 18 jaar te maken met overgewicht. 14,2% lijdt zelfs aan obesitas (ernstig overgewicht). Het zijn cijfers die er niet om liegen. Een heel groot deel van deze mensen weet wel dat ze te zwaar zijn, maar vinden het moeilijk om de ommekeer te maken. Of ze beginnen wel met afvallen en diëten, maar houden dit niet (voor langere tijd) vol.
Een gewichtsconsulent biedt dan uitkomst.

Als gewichtsconsulente maak ik namelijk samen met jou een plan waarmee je je ideale gezonde gewicht weet te bereiken, maar vooral ook weet te behouden. Het is immers de valkuil van veel diëten: ze zijn moeilijk vol te houden en/of je krijgt te maken met het bekende JoJo-effect. Door een op jou persoonlijk afgestemd (voedings-)plan op te stellen ga je niet alleen afvallen, maar zal het ook veel makkelijker zijn om de weggewerkte kilo’s er af te houden. Een gewichtsconsulent stelt dus min of meer je ‘behandelplan’ samen en helpt je je er aan te houden.

Contact met jouw gewichtsconsulente

Maar misschien volg je wel veel liever een dieet zonder shakes en maaltijdvervangers en wil je je gewicht kunnen beheersen op de ‘normale’ manier. Ook hier kijk ik weer samen met jou welke behandelmethode het beste bij jou aansluit. Waar jij je het fijnst bij voelt. En waarvan ik denk dat het het effectiefst is. Uiteindelijk is jouw resultaat immers mijn resultaat en dat mijn werkwijze succesvol is blijkt wel uit de succesverhalen van de mensen die mij al hebben ingeschakeld als gewichtsconsulente.

Wacht niet langer en zet vandaag de eerste stap naar je ideale streefgewicht en een gezondere levensstijl. Ik help je er graag bij. Neem via het online formulier contact met op of bezoek mijn gewichtsconsulente praktijk in Doetinchem, Gelderland!

Persoonlijk plan

Om succesvol en effectief je ideale streefgewicht te bereiken én te behouden, ben je dus gebaat bij een persoonlijk op jou afgestemd plan. Als gediplomeerd en gecertificeerd gewichtsconsulente bekijk ik graag samen met jou de mogelijke opties.
Misschien heb je zelf bijvoorbeeld een voorkeur om af te vallen middels maaltijdvervangers of shakes. Dit kan heel goed met het Cambridge Weight Plan. Samen met jou bepalen we waar jij instapt, waarbij we toewerken naar een gezond(er) gewicht en een verantwoordelijkere levensstijl. Een levensstijl waarin je je ideale gewicht weet te bereiken én te behouden.