Afvallen met Gezond & JIJ

Afvallen. Over weinig onderwerpen is er zó veel geschreven als over gewicht verliezen en hulp bij afvallen. Toch is afvallen terug te vertalen naar 4 simpele woorden: JIJ MOET HET DOEN EN WILLEN. En ik (Maria) help je er vanuit mijn praktijk in Doetinchem (Gelderland) graag bij, onder andere door een op maat gemaakt dieet!

Afvallen met behulp van gerichte voeding

Afvallen met hulp van een gediplomeerd gewichtsconsulente

Dat er zoveel geschreven wordt over- (en gezocht naar) afvallen is niet verwonderlijk. Alleen in Nederland al heeft bijna 50% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder overgewicht. 14,2% heeft zelfs te maken met obesitas. Ernstig overgewicht dus. En alhoewel iedereen wel weet dat het hebben van overgewicht schadelijk kan zijn voor de gezondheid, zijn er maar relatief weinig mensen die succesvol afvallen en op hun streefgewicht blijven. Een beetje hulp bij afvallen is dus niet overbodig.

Ook dit is best wel weer logisch. Het is tenslotte erg moeilijk om helemaal in je eentje af te vallen, al dan niet middels een uitgestippeld dieet. Voor de één ontbreekt de juiste kennis omtrent voeding, voor de ander is discipline en doorzettingsvermogen het grootste probleem bij het afslanken.

Je moet het wel zelf willen!

Nadenken over afvallen

De juiste persoon

In beide situaties ben ik bij uitstek de persoon die je kan helpen bij het afvallen. Met mijn diploma gewichtsconsulente en het Cambridge Weight Plan certificaat op zak weet ik wat er nodig is om af te vallen. En dankzij de diverse coaching trajecten die ik heb gevolgd weet ik inmiddels ook hoe ik er niet alleen voor kan zorgen dat je met mijn hulp kunt afvallen, maar vooral ook hoe de overtollige kilo’s die je bent kwijtgeraakt er voorgoed af blijven!

Maria Commijs

Persoonlijk advies bij afvallen

Waarschijnlijk heb je al honderden boeken of websites doorgenomen over afvallen en ben je nog steeds niet op het punt waar je wilt zijn. Misschien heb je het geprobeerd met diverse diëten en lukte het bij het ene dieet beter om af te vallen dan met het andere. Maar iedere keer opnieuw kreeg je (zoals zoveel mensen) een terugval en kwamen de kilo’s er weer net zo hard aan als dat ze er afvlogen. Het bekende ‘jojo effect’ bij het afvallen. Voor velen niet vreemd.

Weet dan dat het niet per definitie jouw schuld is.

Natuurlijk heb je veel zelf in de hand als het om afvallen gaat. Maar jij bent jij. Wat voor de één wél werkt hoeft voor de ander niet per se ook te werken natuurlijk. Ieder mens is uniek. Ieder lichaam werkt anders. Juist daarom is het belangrijk dat de hulp die je krijgt bij het afvallen helemaal op jou is toegespitst. Alleen dan kan je effectief die overtollige kilo’s kwijt raken, maar belangrijker: ze er af houden.

Gewichtsconsulente praktijk in de Achterhoek

Vanuit mijn eigen praktijk in Doetinchem (Gelderland) bied ik je alle hulp die je nodig hebt om succesvol af te vallen en de verloren kilo’s er af te houden. Samen met jou kijk ik naar de ideale balans tussen voeding en verbranding. We maken een voedingsplan wat persoonlijk op jou is afgestemd en werken we samen toe naar je ideale – maar vooral gezonde – gewicht.

We doen dit op de manier die jij het beste bij je vindt passen: afslanken mét maaltijdvervangers of zonder.

Afvallen met behulp van maaltijdvervangers gaat bij mij middels het Cambridge Weight Plan. Via een op jou afgestemd stappenplan gaan we aan de slag om de overtollige kilo’s weg te werken. Na het behalen van je ideale streefgewicht helpt Gezond & JIJ je gewicht in balans te houden, zodat je voorgoed vaarwel zegt tegen het oh-zo bekende JoJo-effect.

Afslanken zonder maaltijdvervangers staat bij mij in het teken van een gezonde levensstijl ontwikkelen én deze vasthouden. Beginnen is vaak niet zo moeilijk, maar het vasthouden van je ideale gewicht juist wel. Ik help je bij het aanleren van een gezond voedingspatroon en ondersteun je op de momenten dat je het het hardst nodig hebt: wanneer je het moeilijk hebt en terug dreigt te vallen.

Ben jij klaar om voorgoed af te rekenen met je overtollige lichaamsgewicht en wil je hulp bij het afvallen door middel van een op jou afgestemd dieet? Bezoek me dan snel in mijn praktijk in Doetinchem of neem via het online formulier contact met me op.